Šifrinova dominantno po treći put "Snežna kraljica"

Alpsko skijanje 3. jan. 201817:46 > 17:48
Podeli:
Christophe Pallot/Agence Zoom/Getty Images

Američka skijašica Mikaela Šifrin bila je klasa za sebe na šestom slalomu sezone koji je u okviru Svetskog kupa održan na zagrebačkom Sljemenu.

Šifrinova je do sedme pobede u ovogodišnjem izdanju elitnog takmičenja, a 38. u karijeri, došla ukupnim vremenom od 1:53.07 minuta.

Amerikanka je u cilju imala sekundu i 59 stotinki prednosti u odnosu na Vendi Holdener iz Švajcarske. Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našla se Šveđanka Frida Hansdoter.

Aktuelna osvajačica Svetskog kupa je već posle prve vožnje bila ubedljiva, pošto je bila sekundu i 41 stotinku ispred Holdenerove, a treća je bila Petra Vlhova iz Češke. Hansdoterova je imala peto vreme, da bi uspela da odskija odlično u nastavku, a Austrijanka Bernadet Šild i Vlhova nisu mogle da je nadmaše.

Holdenerova je takođe bila veoma dobra, našla se pola sekunde ispred Šveđanke, ali niko nije mogao da pripreti Šifrinovoj na putu do treće titule ‚Snežne kraljice“. Američka skijašica je prethodno na Sljemenu slavila 2013. i 2015. godine. Zanimljivo je da je od početka sezone u slalomu izgubila samo 20 bodova, pošto nije slavila samo u Leviju, kada je bila druga.

Vlhova je na kraju morala da se zadovolji četvrtim mestom, ispred Šildove, još jedne Austrijanke Katarine Galhuber i Erin Milžinski iz Kanade. Najboljih deset kompletirale su austrijska skijašica Katarina Linsberger, Melani Mejlar iz Švajcarske i Švađanka Ana Sven Larson.

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović nije uspela da se plasira u drugu vožnju, pošto je prvu završila na 40. mestu, sa više od pet sekundi zaostatka u odnosu na Šifrinovu. Od skijašica iz regiona, najbolji plasman ostvarila je Slovenka Maruša Ferk, koja je zauzela 18. mesto.

Šifrinova na čelu generalnog plasmana ima 1.081 bod, a prati je Nemica Viktorija Rebensburg sa 510. U poretku slaloma, Amerikanka je na čelu sa 580, ispred Vlhove sa 395.

Svetski kup u konkurenciji skijašica nastavlja se u subotu veleslalomom u Kranjskoj Gori.