Vonova brojala do 81 u Garmišu

Alpsko skijanje 4. feb 201814:20 > 14:21
Podeli:
Millo Moravski/Agence Zoom/Getty Images

Američka skijašica Lindzi Von ostvarila je drugu pobedu za dva dana, pošto je bila najbolja i na drugom spustu u nemačkom Garmiš-Partenkirhenu, poslednjoj proveri pred Zimske olimpijske igre u Pjongčangu.

Vonova je tako upisala četvrti trijumf ove sezone, a 81. u karijeri, pa joj samo još pet pobeda u Svetskom kupu fali da bi stigla rekord Ingemara Stenmarka.

Četvorostruka osvajačica velikog Kristalnog globusa slavila je u vremenu od 1:37.92 minuta, sa 11 stotinki prednosti u odnosu na Italijanku Sofiju Gođu. Treća je bila Tina Vajrater iz Lihtenštajna, koja je bila samo jedan stoti deo sekunde dalje.

Odličnu trku na samom startu odskijala je Austrijanka Nikol Šmidhofer, da bi je sa čela pomerila Vajraterova. Vrlo brzo na redu je bila Vonova, koja je odskijala kako zna, a jedino je Gođa imala šansu da joj pripreti, ali nije uspela.

Na četvrtom mestu Austrijanka Štefani Fenir je bila više od 30 stotinki iza Vonove, a sledile su je Mišel Gisin iz Švajcarske, Norvežanka Ragnhild Movinkel i Šmidhoferova. Među najboljih deset našle su se i Brizi Džonson iz Sjedinjenih Država, Nemica Viktorija Rebensburg i Nikol Delago iz Italije.

Amerikanka Mikaela Šifrin na čelu generalnog plasmana sada ima 1.513 bodova, a prate je Vendi Holdener iz Švajcarske sa 842 i Rebensburgova sa 767. U poretku spusta, prva je Gođa sa 429 bodova, Vonova je druga sa 23 manje.

Zimske olimpijske igre u Pjongčangu na programu su od 9. do 25. februara, a naredna trka u Svetskom kupu skijašice očekuje 3. marta, za kada je zakazan superveleslalom u švajcarskoj Kran-Montani.