Kirhgaser: Drago mi je što sam znala da je kraj

Alpsko skijanje 10. mar. 201816:48 > 17:02
Podeli:
Getty images/Christophe Pallot/Agence Zoom

Austrijska skijašica Mihaela Kirhgaser, koja je vožnjom u suknji u nemačkom Ofteršvangu stavila tačku na svoju 17 godina dugu karijeru, istakla je da je uživala u svakom trenutku, kao i to koliko je srećna zbog prijateljstava koja je stekla.

Drago mi je da sam unapred znala da će to biti moja poslednja vožnja. Maksimalno sam uživala u njoj od samog starta. Ovo je veoma emotivan trenutak. Osećaj koji imam sada kada se opraštam od skijanja teško je opisati rečima“, istakla je Kirhgaser, čija poslednja vožnja nije imala sportski karakter.

Sa startnim brojem 28 Kirhengaser je skijala u haljini, bez kacige. U sred trke napravila je pauzu da bi pozdravila i zagrlila trenera Jergena Krajhbauma i direktora trka pri Međunarodnoj skijaškoj federaciji Atlea Skardala. Malo pre cilja zastala je da bi skinula skije, a potom su je pozdravile koleginice iz tima.

Srećna sam zbog toga što imam tako divne koleginice. Vezuje nas jako prijateljstvo, koje je nastalo iz profesije. To je zaista vredna stvar“, istakla je Kirhgaser.

32-godišnja skijašica debitovala je u Svetskom kupu 9. decembra 2001. godine kao 16-godišnjakinja.

Ana Fajt, koja je profesionalno počela da skija pet godina posle Kirhgaserove, tužna je zbog toga što se njena koleginica pozdravlja sa skijanjem.

Danas je za mene pomalo tužan dan, zato što se jedna era približava kraju i moja najbliža koleginica i cimerka kreće novim putem. Završava se jedna sjajna karijera. Želim da joj čestitam od srca, imam veliko poštovanje prema svemu što je postigla“, istakla je Fajt.