Nevena najbrža na Sahalinu: Kao nikad do sad

Podeli:
OKS/RAS, Aleksandar Dimitrijević

Srpska skijašica Nevena Ignjatović pobedila je na Sahalinu na Istočnom kupu u veleslalomu, čime je prikupila još šest FIS poena.

Ignjatovićeva je štopericu zaustavila na 2:22:28.

Sa novim bodovima Srpkinja je došla u situaciju da sezonu u veleslalomu završi na 31. mestu, čime bi sebi obezbedila taj broj i u Svetskom kupu za narednu sezonu.

„To je ogromna šansa da na Svetskim kupovima ulazim u druge vožnje, dobijam bolje uslove na stazi i pravim zapaženije rezultate. Ali, potrebno je da i u nedeljnoj trci ponovim ovakav plasman da bih to ostvarila. Neće biti lako, ali verujem u sebe, jer nikada do sada nisam u veleslalomu napravila tako dobre bodove kao na trci u Sahalinu“, rekla je Nevena.

Ignjatovićeva je trijumfovala ispred Ruskinje Romanove i Čehinje Capove.

„Radila sam ono sto najbolje znam. Skijala sam i trudila se da ne razmišljam puno. Tek posle ove prve trke spremna sam za naredne dane, s obzirom na to da sam u Rusiji prvi put i nisam znala sta da očekujem. Sneg je malo drugačiji i vreme se menjalo doslovno na 15 minuta. Sunce, vetar, sneg, oluja, pa sunce… Staza je bila dosta duga, teren nije težak, lep je, ali opet bio je zahtevan baš zbog ovih vremenskih uslova. Vidljivost se menjala, kao i struktura snega zbog padavina. Potrudila sam se da razvijam brzinu od starta do cilja i pobedila sam. To mi je bio i cilj“, zadovoljna je Nevena.

U nedelju će Ignjatovićeva ponovo voziti veleslalom, a do kraja takmičenja će još da učestvuje u dve vožnje slaloma.