Nevena Ignjatović slavila u spustu u Sloveniji

Alpsko skijanje 29. mar 201814:18 > 14:19
Nevena Ignjatović

Najbolja skijašica Srbije, Nevena Ignjatović, pokorila je Krvavec. Na otvorenom prvenstvu Slovenije u spustu Ignjatovićeva je osvojila zlatnu medalju u vremenu 1:48.61, našavši se ispred Austrijanke Magdalene Eger i Nemice An Katrin Mag.

Time je Ignjatovićeva nastavila sjajan niz, jer je prethodne nedelje došla do dva zlata na kupu u Sahalinsku, oba u veleslalomu.

Drago mi je da sam pobedila na državnom prvenstvu Slovenije, s obzirom na to da spust ne vozim toliko često. Uspesi u kontinuitetu mi znače, kako za generalnu poziciju na lestvici, tako i za dodatnu snagu da se spremim za Vojne Igre i trku veleslaloma koja je petog aprila Austriji. Nadam se medalji i tamo,“ rekla je Nevena.

Poput Rusije, Ignjatovićeva je i Sloveniji mogla da osvoji „duplu krunu“ je sam drugu trku Super veleslaloma bila na vodećoj poziciji.

Međutim, posle mene, negde oko startnog broja 12 organizatori su otkazali nastup zbog premekanog snega. Generalno ta druga trka velelslaloma je bila kvalitetna, startovale su baš dobre Austrijanke i Nemice i osvojila bih vredne bodove. A bila sam u tom trenutku brza za pola sekunde, što je baš dosta za brze discipline. Šteta je da se otkazala, ali šta je tu je, važno je da se vozi u bezbednim uslovima“.

Srpkinja veruje i da joj sreću na stazi u poslednje vreme donosi još jedna zanimljivost.

Od kako sam se našla za volanom modela Mokka X, sve mi je krenulo onako kako samo mogu da poželim. Sa ovim automobilom idem na sva takmičenja i gepek je dobro popunjen zlatnim medaljama. Trudiću se da nastavim u ovakvom stilu,“ istakla je Ignjatovićeva.