Reklame i sponzori izvor razdora šampionke i saveza

Alpsko skijanje 19. okt 201816:04 > 16:35
Andreas Rentz/Bongarts/Getty Images

Posle istorijskog dvostrukog zlata na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, u alpskom skijanju (superveleslalom) i snoubordu (paralelni veleslalom), skijašica Ester Ledecka je u sukobu sa Skijaškim savezom Češke.

Povod za neslaganje su marketing i reklame.

Uvek ista stvar. Zaista sam se nadala da će posle protekle zime biti bolje. Sve što želim je da vozim trke što pre„, istakla je Ledecka.

Povezano

Sukob je nastao zbog toga što je Ledecka potpisala ugovor sa privatnim sponzorom Audijem, da bi posle toga Skijaški savez postigao dogovor sa Tojotom. Problem je i raspodela površine na skijaškom odelu predviđene za reklame.

Ovo je veoma neprijatna situacija za mene. Nadam se da će moj agent razrešiti ovaj problem. U lošoj sam poziciji. Bez dogovora za mene nema trkanja„.

U slučaju da ne dođe do usaglašavanja, 23-godišnjakinja ima plan B.

Možda bi trebalo da se jednostavno udam za nekoga iz druge zemlje. Možda bih mogla da nađem sebi dva muža – jednog iz Slovenije za snoubord, a drugog iz Kanade za skijanje„, našalila se olimpijska šampionka.

Ledecku svakako čeka sledeća dilema – da li da učestvuje na Svetskom prvenstvu u snoubordu u američkom Park Sitiju, ili u alpskom skijanju u švedskom Areu, budući da se oba šampionata održavaju u isto vreme u februaru 2019.

Još se nadam da će doći do promene u programu. Rado bih i na jedno i na drugo mesto„, zaključila je Čehinja.

Sezona u Svetskom kupu u alpskom skijanju biće otvorena trkama veleslaloma 27. i 28. oktobra u Zeldenu.