Austrijanci spremni za Zelden

Alpsko skijanje 23. okt 201820:56 > 22:14
Podeli:
Getty Images/Alain Grosclaude/Agence Zoom

Skijaški savez Austrije saopštio je u ponedeljak spisak skijaša koji će se takmičiti u Zeldenu u veleslalomu na startu Svetskog kupa.

Skijaši koji će u nedelju 28. oktobra voziti trke u 10.00 i 13.00 časova su: Marsel Hiršer, Manuel Feler, Roland Lajtinger, Filip Šerghofer, Štefan Brenštajner, Matijas Majer, Johanes Štrolc, Dominik Rašner, Danijel Majer i Magnus Valh.

Trener dama Jirgen Krajhbaum odlučio se za Eva-Mariju Brem, Stefani Bruner, Francisku Grič, Rikardu Hazer, Katarinu Lajnsberger, Ninu Ortlib, Stefani Reš, Juliju Šajb, Bernadete Šild, Katarinu Trupe i Anu Fajt.

Roland Lajtinger, Štefan Brenštajner, Matijas Majer i Filip Šerghofer vraćaju se Svetkom kupu posle pauze izazvane povredama. Šerghofer je zbog povrede kolena propustio kompletnu sezonu 2017/18. 27-godišnjak je želeo da se vrati trkama na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, ali je neposredno pre početka trke u veleslalomu odlučeno da ipak odustane od te namere.

Za Lajtingera se prošla sezona prevremeno završila u januaru, pošto je pokidao ligamente kolena, dok je Brenštajner tokom ZOI u Pjongčangu pretrpeo identičnu povredu.

Majer se povredio u toku priprema za sezonu 2017/18.

Kada su dame u pitanju, fokus je na Ani Fajt koja će se na startu u Zeldenu naći prvi put posle teškog pada na pripremama u oktobru 2015. godine, posle čega su usledile dve operacije kolena.

Pored nje, Stefanie Bruner, koja je na kraju protekle sezone Svetskog kupa zadobila povredu ligamenta i meniskusa u levom kolenu, u Zeldenu će proslaviti svoj povratak. 24-godišnjakinja se treninzima vratila početkom sepembra.

Sezona u Svetskom kupu u alpskom skijanju biće otvorena trkama veleslaloma 27. i 28. oktobra u Zeldenu.