Hiršer vs Ligeti – Marsel uzvraća udarac

Podeli:
Ezra Shaw/Getty Images

Kada je trka u Zeldenu prošle godine otkazana zbog lošeg vremena, Ted Ligeti je kazao da je to zato što Marsel Hiršer ne može da učestvuje. Pošto je Amerikanac i pre ovogodišnje trke imao sličan komentar, najbolji austrijski skijaš mu je uputio poruku na Tviteru.

Hiršer je prošlog leta pretrpeo povredu članka i nije bio spreman da vozi trku veleslaloma u Zeldenu. Pošto je trka otkazana, Ligeti se oglasio.

Vrlo je čudno otkazati trku u 6.45 kada najveća austrijska zvezda ne može da učestvuje„, istakao je tada američki skijaš i dodao komentar koji se odnosi na predsednika Skijaškog saveza Austrije Petera Šreksnadela:

Možda je vreme bilo grozno tamo gore, ali kada predsednik Skijaškog saveza Austrije danima unapred kaže ljudima da će trka biti otkazana, to zvuči sumnjivo„, napisao je petostruki svetski šampion.

Iako su ga mnoge kolege osudile zbog spomenute prozivke, Ligeti ju je ponovio i ove godine.

Videćemo da li će Peter Šreksnadel ovog puta želeti trku„, kazao je Ligeti u petak na događaju koji je organizovao njegov sponzor.

Pošto je muška trka veleslaloma i ove godine otkazana zbog jakog nevremena, Hiršer je na Tviter postavio sliku sa terena uz komentar:

Divan dan za vožnju trke. Tipično za Petera Šreksnadela„.

Ipak, ove godine nema velikih diskusija o razlozima otkazivanja trke jer je loša situacija na stazi i više nego očigledna.

Organizatori imaju razloga. Znali smo da će biti problematično. Došli smo s namerom da skijamo, bili smo krajnje motivisani i spremni. Vreme prošle godine nije bilo toliko loše kao sada. Znate kako se kaže: ‘Vreme i rodbinu ne možete da birate’„, istakao je Austrijanac Manuel Feler.

Iskusni skijaš Filip Šerghofer takođe je razočaran jer je trka otkazana, ali razloge ne dovodi u pitanje.

Kada je vreme ovako loše kao danas, nema vožnje. Šteta za navijače i za sve, ali bolje je da startujemo u Biver Kriku. Toliko dugo sam čekao na ovu trku, mogu da sačekam još mesec dana„, istakao je Šerghofer, koji je bio na prinudnoj pauzi zbog povrede ligamenta.

Sezona Svetskog kupa nastaviće se trkama slaloma u Leviju 17. i 18. novembra.