Feler: Ne može svako da bude Hiršer ili Majer

Alpsko skijanje 1. nov. 201814:25 > 15:40
Podeli:
Marit Bjoergen, Giovanni Auletta/Agence Zoom

Austrijski skijaš Manuel Feler govorio je o svojoj trenutnoj formi, saradnji sa sponzorom Atomikom, Marselu Hiršeru i boravku na Jamajci.

Ovog leta konačno nisam imao nijednu povredu niti bolove. Nikada se nisam ovako dobro osećao kao sada„, istakao je Feler.

Njemu je proizvođač skijaške opreme Atomik, koji mu je sponzor, ove godine prvi put dodelio ličnog servisera.

To je velika prednost. Moj sponzor Atomik mi je veoma izašao u susret. Ne treba zaboraviti ni finansijski aspekt jer serviser sa svim putnim troškovima godišnje košta oko 200.000 evra„, istakao je 26-godišnjak i dodao:

Na letnjem kampu na Novom Zelandu smo više radili na materijalu nego cele prošle godine. To je moguće kada je jedan serviser skoncentrisan na samo jednog sportistu„.

Njegov kolega Marsel Hiršer nijedne godine ne ide na letnji kamp, što niko drugi osim njega sebi ne može da priušti.

Marsel je jednostavno rečeno korak ispred, moramo da budemo iskreni. Već sedam puta je osvojio Kristalni globus. Ne može svako da bude Hiršer ili Herman Majer„.

Feler je proteklog leta posetio Jamajku i istakao je da je oduševljen tom malom karipskom zemljom.

Mene fasciniraju muzika i kulturološka različitost. Sve je drugačije nego kod nas. U Austriji je sve strukturisano. Ideš u školu, onda se zaposliš ili studiraš. Sa 15 ti je već rečeno šta treba da radiš sa 40. Tamo je potpuno drugačije. Kada jednu nedelju provedeš u Kingstonu, koji je treći svet, naučiš da ceniš neke stvari koje imaš kod kuće. Sada tražim nešto kontroverzno u našoj svakodnevnici„, zaključio je Feler.