Godinu dana od smrti Davida Poasona

Alpsko skijanje 13. nov. 201815:12 > 15:17
Podeli:
Getty Images/Pool

Pre tačno godinu dana, 13. novembra 2017. godine, život je tragično izgubio francuski skijaš David Poason. Kolega i prijatelj nastradalog Francuza Žoan Klari prisetio se teškog perioda kroz koji je pre 12 meseci prošao.

Poason je, prema izjavama očevidaca, tokom treninga izgubio jednu skiju, a potom je pao, probio sigurnosnu mrežu i naleteo na drvo. Svi pokušaji spasilačkih ekipa da ga ožive bili su neuspešni.

Povezano

Njegov odlazak teško je pao mnogima, a posebno kolegi i prijatelju Žoanu Klariju, koji je posle Poasonove nesreće razmišljao o završetku skijaške karijere.

Nisam želeo da završim karijeru jednom takvom sezonom, koja je psihički bila veoma bolna. To je bila grozna zima i nisam mogao na taj način da se oprostim od skijanja„, istakao je Klari i dodao:

Živeo sam kao duh. Kada se setim trka Svetskog kupa i Zimskih olimpijskih igara, imam osećaj kao da nisam bio tamo. Posle Davidove smrti prešao sam na automatski mod, u mod psihološkog preživljavanja. Kao da ništa nisam registrovao, niti proživeo. Na kraju sezone bilo je malo bolje, ponovo sam počeo da se zabavljam nekim stvarima. Ali to je zaista bila teška sezona„.

Poason je imao 35 godina kada je izgubio život.