Kolega rekao Hiršeru za rupu: Hvala, Miši

Alpsko skijanje 20. nov 201816:00 > 16:06
Podeli:
Tom Pennington/Getty Images

Sedmostruki osvajač Kristalnog globusa Marsel Hiršer istakao je da je zadovoljan time što je novu sezonu Svetskog kupa započeo pobedom u slalomu u finskom Leviju i zahvalio se kolegi Mihaelu Matu na pomoći.

Kao što je prošlo mnogo trka u prošloj sezoni, prva ovosezonska trka u Leviju bila je pravi triler između Henrika Kristofersena i mene. Moram da priznam da sam bio zaista nervozan pre trke. Znao sam da je sve moguće i nisam imao ideju gde sam u odnosu na druge. Zbog toga mi je pao kamen sa srca kada je posle prve vožnje postalo jasno da se borim za pobedu„, istakao je Hiršer, koji zahvalnost zbog zabeležene pobede duguje svom kolegi Matu.

Povezano

Kao i uvek, u drugoj vožnji sam išao na sve ili ništa. Odlučujući faktor u mojoj pobedi na Henrikom sa samo 0.09 sekundi je radio poruka koju mi je neposredno pre početka trke poslao Mihi Mat. Rekao mi je da izbegnem rupu pri dnu staze i to je neverovatno doprinelo mom trujumfu. To je timski duh. Sve što mogu da kažem je: ‘Hvala ti mnogo, Mihi‘“.

29-godišnjak je u svom blogu postavio pitanje: Šta možemo da naučimo iz trke u Leviju ove godine, na koje je dao odgovor:

Malo toga jer sledeći slalom u Val d’Izeru je na programu za samo tri nedelje. Nova trka, nova šansa. Ipak, posle trke u Leviju mogu da zaključim da i dalje mogu da se takmičim sa najboljima i veoma mi je drago zbog toga. Sve čemu se nadam u međuvremenu je mnogo dobrih treninga veleslaloma na Rajteralmu„, zaključio je Hiršer.

Sezona Svetskog kupa nastavlja se trkama spusta i superveleslaloma u kanadskom Lejk Luizu 24. i 25. novembra, dok će tehničke discipline na red doći 8. i 9. decembra u Val d’Izeru.