Šreksnadel zadovoljan: Milion evra se isplatilo

Alpsko skijanje 4. dec. 201815:30 > 15:33
Podeli:
Francis Bompard/Agence Zoom/Getty Images

Austrijski skijaški tim nije bolje startovao sezonu u Svetskom kupu u poslednjih 15 godina, što predsednika saveza Petera Šreksnadela čini veoma srećnim.

Dame su ove godine posebno ubedljive. Zahvaljujući dvostrukom trijumfu Nikol Šmidhoferu spustu u Lejk Luizu, Austrijanke su u dosadašnjem toku sezone ostvarile više pobeda nego tokom cele prošle zime, dok od koleginica iz Švajcarske imaju duplo više bodova.

Godinama nismo startovali ovako dobro kao sada. Gledanje trka dama pričinjava mi veliko zadovoljstvo. Sada se svi odjednom pitaju kako smo ovako dobri„, istakao je Šreksnadel.

Neki smataju da je za dobre rezultate zaslužna smena generacija – Marlis Raih, Nikol Hosp, Elizabet Gergl i Katrin Cetel završile su karijeru- dok neki uspeh pripisuju reformama koje je prvi čovek saveza sproveo 2017. godine.

Šreksnadel je uložio milion evra u formiranje manjih i efikasnijih trenažnih grupa unutar najvećeg skijaškog tima na svetu.

Sada se vidi da su sprovedene mere imale efekta. Ali to je bila jedina mogućnost da na internacionalnoj sceni na duže staze ostanemo konkurentni. U suprotnom bi nas vremenom mnogi timovi saćinjeni od jednog čoveka prestigli„.

Austrijanci beleže rezultate koje nisu imali već dugo. Četiri pobede Maksa Franca u spustu u Lejk Luizu i u superveleslalomu u Biver Kriku, kao i trijumfi Nikol Šmidhofer, čine najbolji severnoamerički rezultat austrijskog tima od 2003. godine.

To je eliminisalo mnogo pritiska iz tima. Posebno Francov trijumf u spustu„, zadovoljno je zaključio prvi čovek Šreksnadel.

Sezona svetkog kupa biće nastavljena trkama superveleslaloma, paralelnog slaloma i slaloma u Zankt Moricu, koje će na programu biti 8. i 9. decembra.