Šifrinova ne staje – ponovo slavila u superdžiju

Podeli:
Christophe Pallot/Agence Zoom/Getty Images

Američka skijašica Mikaela Šifrin trijumfovala je i na drugom superveleslalomu sezone, koji je u okviru Svetskog kupa održan u švajcarskom Sankt Moricu.

Šifrinova je prošle nedelje u Lejk Luizu došla do prve pobede u karijeri u superdžiju, čime je postala tek sedma skijašica kojoj je pošlo za rukom da slavi u svih pet disciplina. Aktuelna osvajačica Kistalnog globusa se nije zaustavila na tome, već je pokazala nadmoć i u Švajcarskoj, gde je pobedila u vremenu od 1:11.30 minuta.

Drugo mesto, sa 28 stotinki zaostatka, zauzela je miljenica domaće publike Lara Gut-Behrami, a na trećem stepeniku pobedničko postolja našla se Tina Vajrater iz Lihtenštajna.

U ranoj fazi trke, na čelo je izbila domaća skijašica Vendi Holdener, koji je tek Vajraterova skinula sa čela, ali se nije dugo zadržala na toj poziciji. Gutova je bila druga posle nje, nadmašila ju je za 14 stotih delova sekunde, ali nije imala šanse protiv izuzetno raspoložene Šifrinove. Amerikanka je do ključne prednosti došla u samom finišu trke, pošto je do tada konstantno imala zaostatak u odnosu na Švajcarkinju.

Najbolje tri sledila je Norvežanka Ragnhild Movinkel, ispred domaće skijašice Mišel Gisin, Mari-Mišel Ganjon i još jedne Švajcarkinje Joane Helen. Među prvih deset našle su se i Nemica Viktorija Rebensburg i dve austrijske skijašice Nikol Šmidhofer i Šefani Fenir.

Šifrinova na čelu generalnog plasmana ima 589 bodova, a slede je Gisinova sa 296 i Movinkelova sa 264. U poretku superveleslaloma, Amerikanka ima 200 bodova, 70 više od Movinkelove.

Takmičenje u Sankt Moricu se nastavlja u nedelju paralelnim slalomom.