Hiršer klasa za sebe u Val d'Izeru

Alpsko skijanje 8. dec 201814:18 > 14:20
Podeli:
Millo Moravski/Agence Zoom/Getty Images

Aktuelni osvajač Kristalnog globusa Marsel Hiršer slavio je na drugom veleslalomu Svetskog kupa koji je održan u francuskom Val d'Izeru i tako ostvario 60. pobedu u karijeri.

Austrijanac je do ubedljive pobede došao ukupnim vremenom od 1:42.99 minuta, sa više od jedne sekunde prednosti u odnosu na Henrika Kristofersena iz Norveške. Njima dvojici se na podijumu pridružio Šveđanin Mats Olson.

Hiršer je posle prve runde imao 71 stotinku prednosti u odnosu na Žana Kranjeca iz Slovenije, dok je Olson bio 28 stotih delova sekunde dalje, a ispred Kristofersena. Norvežanin jeste odskijao znatno bolje u nastavku i tako uspeo da preskoči Olsona i profitira od lošije vožnje slovenačkog skijaša, ali braniocu titule nije mogao da pripreti.

Austrijski skijaš je u cilju imao sekundu i 18 stotinki prednosti u odnosu na Kristofersena, dok je Olson bio 13 stotih delova sekunde iza. Iza njih sledili su domaći skijaš Aleksi Pantiro, ispred Loika Mejlara i Švajcarske i Amerikanca Tomija Forda. Najbolju desetoricu kompletriali su švajcarski skijaš Marko Odermat, Rikardo Toneti iz Italije, Kranjec i Matje Fevr iz Francuske.

U Val d’Izeru je u nedelju na programu slalom.