Hiršer: Hvala timu; Kristofersen: Marsel neverovatan!

Alpsko skijanje 8. dec 201815:12 > 17:07
Podeli:
Getty Images/Alain Grosclaude/Agence Zoom

Sedmostruki osvajač kristalnog globusa Marsel Hiršer, koji je trijumfom u velelslalomu u Val d'Izeru upisao 60. pobedu u Svetkom kupu istakao je da zahvalnost duguje svom timu. Drugopalsirani Henrik Kristofersen smatra da će Hiršer u istom maniru skijati do kraja sezone.

Austrijanac je trijumfovao ukupnim vremenom od 1:42.99 minuta, a svoju prvu pobedu u Svetskom kupu, 13. decembra 2009. godine, upisao je upravo u Val d’Izeru.

Povezano

Ovo je duga priča. Sve je počelo ovde pre devet godina. Danas je sigurno bila teška trka, ali je za mene dobro prošla. Devet godina je trajanje cele osnovne škole i još malo duže. Mnogo toga se desilo za to vreme. Moj tim je užasno mnogo radio ove nedelje. Mogu samo da im kažem: ‘Skidam vam kapu i zahvalan sam vam’. Oni su uradili dodatni posao i on se isplatio„, istakao je Hiršer.

Na podijumu se našao i Henrik Kristofersen, koji je od najboljeg austrijskog skijaša bio sporiji sekundu i 18 stotinki.

Marsel je neverovatno jak, kakav skijaš! Ja sam zadovoljan svojim skijanjem bez obzira na dve velike greške u prvoj vožnji. Ali, sa takvim propustima Marsel ne može da se porazi. Mislim da će on cele sezone biti tako jak i da je veliki favorit za trijumf u ukupnom poretku Svetkog kupa, u slalomu i veleslalomu. Nastaviću da se borim, pa ćemo videti šta će se desiti„, istakao je Kristofersen.

Austrijancu Manuelu Feleru pripala je 11. pozicija.

Odskijati na ovoj stazi bez greške nije lako, ali najbolji su pokazali da je moguće. Priprema za trku je bila zaista dobra. Ali kada u prvoj vožnji kod četvrtih vrata napravite grešku, a onda u drugoj vožnji vam se na istom mestu desi nešto slično, to za psihu nije najsjajnije. Pokušao sam da se popravim u drugoj vožnji, ali danas jednostavno nisam skijao kako bi tebalo„, istakao je Feler.

U Val d’Izeru je u nedelju na programu slalom.