Gizin iz horor udesa izašao sa nagnječenjem karlice

Alpsko skijanje 15. dec. 201816:50 > 16:52
Podeli:
Francis Bompard/Agence Zoom/Getty Images

Švajcarski skijaš Mark Gizin pretrpeo je povrede karlice u teškom udesu koji je doživeo u padu tokom spusta u italijanskoj Val Gardeni. Njegovo stanje je dovoljno stabilno da bi bio prebačen u Švajcarsku, kada će biti poznato više informacija o povredama koje je zadobio.

Gizin je izgubio kontrolu pred jedan od najvećih skokova staze Saslong, koji nosi ime ‚Kamilja grba‘, posle čega je katapultiran u vazduh. Usledio je bolan pad posle kojeg je izgubio svest i ostao je nepomično da leži na snegu. Pre samog pada, Švajcarac je zabeležio brzinu od 120,1 km/h.

Povezano

Lekarski tim je brzo pružio pomoć Gizinu na samoj stazi, zbog čega je trka bila prekinuta na 45 minuta. Švajcarski skijaš je potom prebačen u bolnicu, gde mu je ustanovljeno nagnječenje karlične kosti, prenose italijanski mediji.

30-godišnji Gizin je brat olimpijskih šampionki Mišel i Dominik, a najbolji rezultat u Svetskom kupu mu je peto mesto u spustu u Kicbilu 2016. i 2018. godine.

Mark je budan i njegovo stanje je stabilno„, istakla je Mišel Gizin, koja je dodala i da je njen brat jedno vreme bio bez svesti, kao i da nema više informacija.

Na subotnjem spustu na stazi Saslong trijumfovao je Norvežanin Aleksander Omot Ćilde, ispred Maksa Franca iz Austrije i švajcarskog skijaša Beata Fojca.