Šifrinova po četvrti put 'Snežna kraljica'

Alpsko skijanje 5. jan. 201917:38 > 17:40
Podeli:
Christophe Pallot/Agence Zoom/Getty Images

Američka skijašica Mikaela Šifrin došla je do nove ubedljive pobede u Svetskom kupu, pošto je slavila u slalomu na zagrebačkom Sljemenu.

Šifrinova je tako po četvrti put ponela titulu ‚Snežne kraljice‘, a ujedno je upisala devetu pobedu ove sezone, a 52. u karijeri.

Aktuelna osvajačica Svetskog kupa je pobedila ukupnim vremenom od 2:01.09 minuta, sa sekundom i 25 stotinki prednosti u odnosu na Petru Vlhovu iz Slovačke. Njima dvema se na podijumu pridružila Švajcarkinja Vendi Holdener, koja je bila pola sekunde iza slovačke skijašice.

Povezano

Posle prve vožnje, Šifrinova je već bila više od sekunde ispred rivalki, a najbliža joj je bila Holdenerova, ispred Vlhove. Slovakinja je bolje odskijala od drugoplasirane iz prve serije, pa je napredovala za jednu poziciju, ali nije uspela da onemogući Amerikanku da stigne do trijumfa, kao prvog dana Nove 2019. godine u Oslu.

Najbolje tri skijašice sledila je Šveđanka Frida Hansdoter, ispred Kristine Gajger iz Nemačke, sunarodnice Ane Sven Larson i Švajcarkinje Mišel Gisin. Prvih deset kompletirale su Bernadet Šild iz Austrije, Italijanka Kjara Kostaca i još jedna austrijska skijašica Katarina Trupe.

Šifrinova na čelu generalnog plasmana sada ima 1.214 bodova, a prate je Vlhova sa 748 i Holdenerova sa 514. U poretku slaloma, Amerikanka je prva sa 680 bodova, dok slovačka skijašica ima 100 manje.

Takmičenje na Sljemenu se nastavlja u nedelju muškim slalomom, a skijašice naredna trka čeka u utorak, za kada je zakazan slalom u austrijskom Flahauu.