Svindal: Sada mi je potreban inteligentan plan

Alpsko skijanje 8. jan 201919:47 > 19:50
Podeli:
Getty Image/Eamonn M. McCormack

Norveški skijaš Aksel Lund Svindal, koji je nedavno izabran za sportistu godine u svojoj domovini, nada se da će mu koleno „dozvoliti“ da se nađe na startu predstojećih trka u Vengenu, Kicbilu i Garmiš-Partenkirhenu.

Neću da skijam pre kraja nedelje. Potrebni su mi dani odmora pre Vengena. Prošla sezona je pokazala da se brzo oporavim pošto sebi priuštim takve dane. Treniranje sada ne bi bilo dobra opcija. Trenutno mi je potreban inteligentan plan za sledeću nedelju. Nadam se da ću se naći na startu u Vengenu. Ta staza je mnogo bolja za moje koleno od staze ‘Stelvio’ u Bormiju“, istakao je Svindal.

Posle trka spusta, slaloma i alpske kombinacije u švajcarskom skijalištu, na programu će biti superveleslalom, spust i slalom u Kicbilu.

Veoma će mi teško pasti da odustanem od Kicbila. Ali, ako mi koleno ne bude kako treba, bilo bi mi pametnije da se ne trkam. U toku karijere sam se 15 puta našao na podijumu u Biver Kriku. To je rekord u jednom skijalištu, dok ga Marsel Hiršer ne obori. Ali u Kicbilu još nijednom nisam pobedio u spustu. Ipak, znam da sam i dalje dovoljno dobar da trijumfujem. Ako mi koleno dozvoli, pokušaću“.

Po svoj prilici, Svindal će propustiti trku spusta na stazi Kandahar u nemačkom skijalištu Garmiš-Partenkirhen 2. februara, da bi kolenima dao dovoljno vremena za oporavak pre Svetkog prvenstva u švedskom Oreu od 5. do 17. februara.

Upravo u Oreu je Svindal pre 12 godina osvojio svoje prve dve medalje na Svetskim prvenstvima, i to u spustu i veleslalomu.

U Vengenu će od 18. do 20. januara na programu biti alpska kombinacija, spust i slalom.