Noel: Uživam u svemu; Hiršer: Uprskao sam!

Alpsko skijanje 21. jan. 201915:36 > 15:40
Podeli:
Getty Images/Alexis Boichard/Agence Zoom

Pobednik slaloma u Vengenu, Kleman Noel, presrećan je zbog trijumfa u švajcarskom skijaškom centru. Za razliku od njega, najbolji skijaš današnjice Marsel Hiršer, revoltiran je zbog propusta koji su ga koštali pobede.

Noel je u dve dramatične vožnje na stazi „Jungfrau” imao vreme 1:45.40 minuta, što mu je donelo prvu pobedu, a drugi podijum u karijeri.

Povezano

I dalje ne mogu da verujem. Zaista veliki dan za mene. Ali, nije bilo lako da, kao vodeći posle prve vožnje, prednost održim i u drugoj. Bila je to prva takva situacija za mene u Svetskom kupu i bio sam prilično nervozan. Na kraju sam shvatio da čovek mora da uživa u tom trenutku i činio sam sve da bude tako. Uživao sam u svemu i to se na kraju isplatilo“, istakao je Noel, aktuelni svetski juniorski šampion u slalomu.

Drugoplasirani Austrijanac Manuel Feler bio je zadovoljan svojim učinkom u Vengenu.

Zbog osam stotinki zaostatka, morao sam da se zadovoljim drugim mestom. Druga vožnja je bila baš teška, za mene još teža, jer sam bio bolestan. Kada sam video zeleno svetlo u cilju, znao sam da ću ostati na podijumu, što je u startu bilo sjajno“, istakao je Feler.

Aktuelni osvajač Kristalnog globusa Marsel Hiršer bio je dobar, ali ne dovoljno da zabeleži novu pobedu u Svetskom kupu. Na kraju mu je pripalo treće mesto.

Druga vožnja je bila dobra, ali to ne znači ništa kada sam prvu uprskao. To samo pokazuje da kompletno iskustvo nekada ne znači ništa. Prvu vožnju sam jednostavno loše izvozio. Zaostatak nisam mogao da nadomestim u drugoj. Sigurno mogu bolje da skijam. Ne smem da se žalim, treće mesto je bolje nego ništa, ali svakako nije ono što sam zamišljao“, istakao je Hiršer.

Sezona Svetskog kupa biće nastavljena trkama u Kicbilu. U petak je na programu superveleslalom, dan kasnije spust, dok je nedelja rezervisana za još jedan spektakularan slalom. Na sve tri trke očekuje se prisustvo više od 200 hiljada gledalaca!