Majeru prvi trening u Kicbilu, Vukićević 2:04,87

Alpsko skijanje 22. jan. 201916:13 > 16:17
Podeli:
Getty Images/Alexis Boichard/Agence Zoom

Na čuvenoj stazi „Strajf” iznad Kicbila, održan je prvi zvanični trening, pred legendarni, 79. „Hanenkam”, najčuveniju spustašku trku, koja je na programu u subotu.

Brzi su bili Austrijanci, naročito olimpijski pobednik Matijas Majer, koji je stazu prevezao za minut, 57 sekundi i 44 stotinke. Sa 15 stotinki zaostatka, drugo mesto zauzeo je Kanađanin Bendžamin Tomsen, dok je treći bio još jedan Austrijanac, Danijel Danklmajer, koji je u ponedeljak slavio na istoj stazi, ali u trci Evropa kupa.

Reprezentativac Srbije, Marko Vukićević, prvi put u karijeri nastupio je na stazi „Strajf” i sa startnim brojem 34, u cilju je imao rezultat 2:04,87. U konkurenciji 69 takmičara, to je bilo 54. dostignuće.

Prvi trening je održan u idealnim uslovima, a na sreću, nije bilo padova sa ozbiljnijim posledicama. Nekoliko skijaša nije došlo do cilja, a među njima je bio i Ćetil Jansrud, koji je povredio ruku, pa je sinoć „skoknuo” do bolnice na snimanje. Odustali su i Romed Bauman, Kristofer Nojmajer, Karlo Janka, Stiv Najman…

A po rečima meteorologa iz Insbruka, nema razloga za brigu u narednih nekoliko dana, kada su u pitanju vremenske prilike, pa se očekuje još jedan spektakularan vikend u Kicbilu.