Paris treći put pokorio pakleni Štrajf

Alpsko skijanje 25. jan. 201912:58 > 13:13
Podeli:
Alexis Boichard/Agence Zoom, Getty Images Sport

Italijanski skijaš Dominik Paris pobedio je u spustu u okviru Svetskog kupa u alpskom skijanju, koji je u petak održan na legendarnoj stazi Štrajf u austrijskom Kicbilu.

Sjajni Italijan, koji je na Štrajfu u spustu trijumfovao i 2013. i 2017. godine, ovoga puta je slavio u vremenu 1:56.82, što je za dve desetinke bilo bolje od drugoplasiranog Švajcarca Beata Fojca.  

Do trećeg mesta i podijuma, na po mišljenju mnogih najopasnijoj stazi za spust u Svetskom kupu, došao je Austrijanac Otmar Štridinger, koji je od Parisa bio sporiji za 37 stotinki. 

Štridinger je tako sačuvao čast Austrijanaca, koji nisu imali uspešan dan na Štrajfu, pošto trku nisu završili favoriti u spustu Maks Franc i Vinsent Krihmajr. 

Četvrti je bio Kristof Inerhofer, peti Danijel Danklmajer, šesti Bendžamin Tomsen, sedmi Jozef Ferstl, dok su prvih deset kompletirali Hanes Rajhelt, Matijas Majer i Mateo Marsalja. 

Dominik Paris je ostvario treću pobedu u sezoni, posle trijumfa u spustu i superdžiju u Bormiju krajem decembra, dok je upisao svoju 12. pobedu u karijeri u Svetskom kupu. 

Na trci u Kicbilu je prvi put učestvovao srpski skijaš Marko Vukićević, koji je stazu prešao za dva minuta, jednu sekundu i 14 stotinki, te je zauzeo ukupno 42. mesto u plasmanu. 

Posle 24. trke u sezoni Svetskog kupa u generalnom plasmanu vodi Marsel Hiršer sa 1036 bodova, drugi je Henrik Kristofersen sa 621 bodom, dok je treći Aleksi Pantiro sa 560 bodova. 

U plasmanu u disciplini spust, posle šest od devet trka, vodi Beat Fojc sa 420 bodova, drugi je Dominik Paris sa 320, dok je treći Kristof Inerhofer sa 260 bodova. 

Svetski kup se nastavlja u subotu u Kicbilu, kada će na programu biti slalom.