Paris: Vožnja na samoj granici; Fojc: Nije moglo bolje

Alpsko skijanje 25. jan. 201917:37 > 17:39
Podeli:
Hans Bezard/Agence Zoom/Getty Images

Pobednik spusta u Kicbilu Dominik Paris uporedio je stazu „Štrajf“ u Kicbilu sa „Stelviom“ u Bormiju i istakao da do pobede može da se dođe samo ukoliko se pronađe pravi balans.

Vožnja je bila na samoj granici, uopšte nisam imao dobar osećaj. Na donjem delu staze je bilo malo bolje“, istakao je Paris, koji je trku prelomio u svoju korist u samom finišu i dodao:

Povezano

Mislim da je ovde slično kao u Bormiju. Morate sa sobom da ponesete snagu, tehniku i izdržljivost. Zna se da je staza ‘Štrajf’ na ivici noža. Ako previše reskirate, platićete, ako premalo reskirate, bićete previše spori. Ali, kada se pronađe pravi odnos, uz odgovarajuću formu i dobar osećaj, onda bude kako treba“.

Švajcarac Beat Fojc, inače trenutno vodeći u spustu u Svetkom kupu, ne žali zbog drugog mesta, naprotiv. Krajnje je zadovoljan učinjenim.

Ovo je čista radost. Definitivno ne mogu da budem brži nego što sam bio danas, u ovim uslovima. Za mene je ovo bila odlična vožnja. Dominik je za dve desetinke bio brži i ja to moram da prihvatim“, istakao je Fojc, koji se u poslednjih pet trka svaki put našao na podijumu.

Otmar Štridinger srećan je što se na kraju našao na podijumu. 

Ovo je neverovatno, ni sâm nisam sanjao o ovome. Izuzetno sam srećan. Cele sezone mi je brzina bila dobra, ali na trkama nešto nije funkcionisalo. Kada se uzme u obzir da sam Austrijanac, još mi je draže što je u Kicbilu uspelo“, istakao je 27-godišnji Štridinger i dodao:

Štrajf me je ‚izbacio‘ pre dve godine, zadobio sam prelom nosa. Danas imam priliku da stojim na trećem mestu na podijumu. Treće mesto pred domaćom publikom u Kicbilu je san za mene. Čast je za mene to što stojim pored najboljih u spustu“.

Sledeći termin rezervisan za brzinske dicipline u muškoj konkurenciji je 22.-24. februar u bugarskom skijaškom centru Bansko.

Pre početka Svetskog prvenstva u švedskom Oreu, najbolji skijaši današnjice takmičiće se u slalomu u Šladmingu, u utorak 29. januara.