Ferštl u Kicbilu prekinuo post

Alpsko skijanje 27. jan. 201915:04 > 15:06
Podeli:
Hans Bezard/Agence Zoom/Getty Images

Nemački skijaš Jozef Ferštl slavio je u superveleslalomu održanom u austrijskom Kicbilu u okviru Svetskog kupa.

Za Ferštla je to druga pobeda u karijeri, prva od decembra 2017. godine, kada je bio najbolji u Val Gardeni, takođe u superdžiju.

Iskusni skijaš je do trijumfa došao u vremenu od 1:13.07 minuta, sa osam desetinki prednosti u odnosu na Žoana Klarija iz Francuske. Treći je bio pobednik spusta na legendarnom Štrajfu od pre dva dana Italijan Dominik Paris.

Ferštl je u Kicbilu na najbolji način iskoristio uslove na stazi, pošto je prvi izašao na nju. Vrlo brzo se ispostavilo da je odskijao praktično bez greške i ujedno jednu od svojih najboljih trka, pošto kada su favoriti došli na red nisu mogli da mu priprete. Dugo su mu najbliži rivali bili domaći skijaši Vinsent Krihmajr i Matijas Majer, ali ih je prvo pretekao Paris, a zatim se Klari umetnuo između njih dvojice.

Paris je trku završio desetinku iza nemačkog skijaša, a sledili su ga upravo Krihmajr i Majer, ispred Aleksandera Omota Ćildea iz Norveške i Francuza Brisa Rožea. Još jedan francuski skijaš Aleksi Pantiro bio je osmi, a deveto mesto podelili su Italijan Kristof Inerhofer i Adrijan Smiset Sejersted.

Austrijanac Marsel Hiršer na prvoj poziciji u generalnom plasmanu ima 1.116 bodova, a prate ga Henrik Kristofersen sa 671 i Pantiro sa 652. U poretku superveleslaloma, prvi je Krihmajr sa 236 bodova, Majer ima tri manje, a Paris šest manje.

Svetski kup u konkurenciji skijaša nastavlja se već u utorak slalomom u Šladmingu.