Paris: Imao sam neočekivanu prednost "šaptača"

Podeli:
Getty imagesAlexis Boichard/Agence Zoom

Svetski šampion u superveleslalomu u Oreu Dominik Paris istakao je da su vremenski uslovi bili prilično nepovoljni, ali je on dobio neočekivanu sugestiju koja mu je veoma pomogla.

Ovo je poseban dan za mene. Nisam očekivao da bih mogao da trijumfujem u jednoj tako bitnoj trci sezone. Bilo je zaista teško, nisu mi se dopadali uslovi. Ja volim kada je ledeno i glatko. Ali, imao sam sjajan osećaj dok sam skijao i zaista sam srećan. Na kraju mi se potkrala greška i nisam bio zadovoljan time jer sam znao da svi dobri čekaju na svoj red. Na kraju je, ipak, sve dobro prošlo“, istakao je Paris.

Povezano

On je dodao da je svima najveći problem predstavljala slaba vidljivost.

Pri takvoj vidljivosti bilo je skoro nemoguće da se vozi punom parom. Jedna da smo mogli da vidimo zaokrete i skokove. Oni su između kapija i nije moglo da se vidi da li su tu ili nisu„.

Veliku i možda odlučujuću pomoć Dominiku je dao zemljak Patrik Štaudaher, koji je pre tačno 12 godina, 6. februara 2007, trijumfovao u superdžiju u Oreu.

Štaudi mi je rekao gde su glavni momenti i na šta treba da obratim pažnju. To je sigurno bila prednost u odnosu na druge jer mi je on kazao na koji način je dobio osvojio trku pre 12 godina“.

„Šaptač“ Štaudaher je trenutno angažovan kao trener italijanskog brzinskog tima u Evropskom kupu.

Paris je u karijeri upisao 12 pobeda u Svetskom kupu, a trijumfovao je po četiri puta u Kicbilu i Bormiju. Kada su Svetska prvenstva u pitanju, osvojio je srebro u spustu 2013. godine u austrijskom Šladmingu.