EYOF: Jelena Vujičić želi i sanja medalju

Alpsko skijanje 8. feb 201921:38 > 21:43
Privatna arhiva

Jelena Vujičić, mlada i ekstratalentovana skijašica sa Žabljaka, koja je prošle godine imala priliku da učestvuje na Olimpijskim igrama u Južnoj Koreji, sjajno je počela novu sezonu.

Na takmičenjima u Italiji, Bosni i Hercegovini (Pale, Ravna Gora i Jahorina) i u bugarskom Banskom, Jelena Vujičić je osvojila sedam medalja na FIS takmičenjima.

Pokazala je da se nalazi u jako dobroj formi uoči Olimpijskih igara za mlade (EYOF) koje se održavaju na Jahorini, planini na kojoj je Jelene nedavno osvojila srebrnu medalju.

Povezano

Jelena Vujčić i Aleksandra Vujisić zajedno sa selektorom Marinom Kosić i trenerom Budimirom Abramović u subotu ujutro kreću put Jahorine, a Jelena, koja je glavni adut Crne Gore takmičiće se u slalomu i veleslalomu. Na stazu će prvo izaći 11. a zatim 13. februara. Na pitanje, kakve su ambicije i dometi, Jelena Vujičić je rekla:

Osećam se jako dobro. Fizički i psihički sam spremna za učešće na Olimpijskim igrama za mlade, a dobri rezultati na spomenutim FIS trkama su mi ulili i dodatnu dozu samopouzdanja. Skijanje je težak, naporan sport u kojem nijanse odlučuju. Da li mogu da stignem do pobedničkog postolja? Medalju niko ne može da obeća, jer će konkurencija biti izuzetna jaka. Odlučivaće nijanse, a trebaće mi i malo sreće. Ono što mogu da obećam u ovom trenutku je da ću u obe trke pružiti maksimum, da ću se boriti do poslednjih atoma snage, a ljudski i sportski je nadati se da mogu da stignem do jedne od medalja”, naglasila je za Sport klub Jelena Vujičić.

Olimpijske igre za mlade (EYOF) održaće se od 9. do 16. februara na Jahorini, a svečano otvaranje je zakazano za 10. februar.