Šifrin: Nisam mogla da ustanem, ni da dođem do daha

Alpsko skijanje 16. feb. 201920:49 > 22:00
Podeli:
Getty Images/Alain Grosclaude / Agence Zoom

Iako je bila bolesna, američka skijašica Mikaela Šifrin osvojila je zlato u slalomu u Oreu, posle čega je bila izuzetno emotivna, te je i zaplakala.

Posle pobedničke trke, Šifrinova je ostala da leži na snegu.

Za mene je veliki izazov predstavljalo to da dišem. Tako nešto nikada nisam doživela. Nisam mogla da dođem do daha, uplašilo me je to„, istakla je Šifrin i dodala: „Skoro je smešno što ovde plačem, ali jednostavno sam toliko srećna„.

Posle zlata u superdžiju i bronze u veleslalomu, to je četvrto uzastopno zlato na Svetskim prvenstvima u slalomu za trenutno najbolju skijašicu sveta. Imala je bojazan da će je na putu ka istorijskom uspehu omesti prehlada.

Nisam znala da li ću uspeti i koliko ću od sebe moći da dâm. Ali, morala sam da zaboravim na tu sumnju, a moj tim mi je pomogao u tome. Realnost je da šezdeset sekundi moraš da daš maksimum, ništa drugo se ne računa. Sabereš se šezdeset sekundi i onda si gotov„, naglasila je Šifrin.

Na konferenciji za medije, odgovori dvostruke osvajačice Kristalnog globusa bili su isprekidani kašljem.

Moguće je da imam blagu upalu pluća, konstantno kašljem i jedva da mogu da dišem. Ali, kao što sam rekla, radi se o šezdeset sekundi. Imala sam dovoljno energije za to. Možda sam bila i bolja nego što bih bila potpuno zdrava. Mislim da mi je ova bolest skrenula pažnju sa stvari koje me inače čine nervoznom. Mislim da danas nisam imala živce jer sam se ceo dan loše osećala„.

23-godišnjakinja se trke ne seća jasno, osim toga da je uložila krajnji napor. Ona na cilju nije htela da previše dugo ostane da leži na snegu jer je želela da odgleda vožnju Ane Sven-Larson iz Švedske.

Bilo bi nepoštovanje prema njoj da ležim na snegu dok ona vozi. Rekla sam sebi: ‘Ustani, ustani’, ali nisam mogla da dišem„.

Kada je Šifrin posle drugog vremena Sven-Larson i greške Vendi Holdener shvatila da je trijumfovala, suse su joj potekle niz obraze.

To je bio tako emotivan dan. Nisam sigurna zašto sam toliko plakala, pomalo mi je bilo neprijatno. Ipak, ima mnogo razloga za emocije, ali ne mogu sve da ih objasnim„, zaključila je Šifrin.