Rezultati spusta promenjeni tri dana posle trke?!

Alpsko skijanje 26. feb 201914:20 > 14:23
Podeli:
Alain Grosclaude/Agence Zoom/Getty Images

Zbog problema sa elektronskim merenjem vremena, rezultati ženskog spusta u švajcarskoj Kran Montani promenjeni su tri dana kasnije, objavila je Svetska skijaška federacija.

Olimpijska šampionka Sofija Gođa zadržala je trijumf na subotnjoj trci, ali je drugoplasirana Joana Helen iz Švajcarske ostala bez prvog podijuma u karijeri. Pomerena je i njena sunarodnica Lara Gut-Behrami, koja se našla na najnižem stepeniku pobedničkog postolja.

Povezano

Helenova je pomerena na četvrto mesto, a Gutova na šesto, dok su do podijuma došle Austrijanka Nikol Šmidhofer i domaća skijašica Korin Zuter.

FIS i ‘Svis Tajming’ bi želeli da upute izvinjenje svim takmičarima, timovima, novinarima i onima koji prate alpsko skijanje zbog ovog nemilog događaja“, stoji u saopštenju vladajućeg tela svetskog skijanja.

‘Svis Tajming’, kompanija koja se nalazi u okviru grupe Svoč, nagleda merenje vrema na svim trkama Svetskog kupa na licu mesta.

Iz FIS su istakli i da su zadovoljni da su zvanični rezultati subotnje trke sada tačni i prikazuju prava vremena svih takmičara. U saopštenju se navodi da vremena četiri skijašice nisu elektronski snimljena zbog visoko podešenih foto ćelija u finišu, pa je došlo do greške u manuelnom merenju vremena.