Hiršer slavi osmi Globus, još ga nije osvojio

Alpsko skijanje 9. mar. 201923:55 > 23:59
Podeli:
Getty images/Christophe Pallot/Agence Zoom

Austrijski skijaš Marsel Hiršer nalazi se na korak od osvajanja osmog velikog Kristalnog globusa zaredom, ali se čini da već slavi to ostvarenje.

Do kraja sezone ostalo je još pet trka – nedeljni slalom u Kranjskoj Gori i po jedna u svakoj od tehničkih disciplina u okviru finala elitnog takmičenja u Soldeuu. Pred tih pet trka, Hiršer ima 485 bodova više od Francuza Aleksija Pantiroa, a najviše je moguće osvojiti 500 do kraja sezone.

Povezano

Međutim, pošto Pantiro ove sezone nijednom nije startovao u spustu, teško je očekivati da će se na to odlučiti naredne nedelje u Andori. Zbog toga je izvesno da je osmi veliki Globus već Hiršerov, a iako će ga verovatno obezbediti u nedelju, to ga nije sprečilo da već podeli svoje zadovoljstvo na društvenim mrežama.

Hiršer je, inače, subotnji veleslalom u Kranjskoj Gori završio na šestom mestu, a na toj trci slavio je Norvežanin Henrik Kristofersen. Austrijanac je već osvojio titulu u toj disciplini, a u nedelju bi isto mogao da uradi u slalomu. Pred poslednja dva slaloma sezone ima 164 boda više od Kristofersena.