Hiršer: Marsel iz 2012. se promenio, više ne postoji

Alpsko skijanje 13. mar. 201916:29 > 16:35
Podeli:
Christophe Pallot/Agence Zoom/Getty Images

Najbolji austrijski skijaš Marsel Hiršer krajnje je zadovoljan sezonom u kojoj je osmi put zaredom osvojio Kristalni globus i ističe da je put bio dug, ali veoma lep i pun učenja i napretka.

Tek nedavno sam počeo da shvatam šta smo uspeli da uradimo ove sezone i osvrnuo sam se na osam uzastopnih sezona do sada. To me čini veoma srećnim i zadovoljnim. Sve je išlo prilično dobro. Naravno, to je samo zbog toga što imam svoj tim iza sebe i vreme je da još jednom kažem: ‚Hvala‘ mojoj porodici, timu, partnerima, Skijaškom savezu Austrije i mnogim ljudima koji su mi na mom putu pomogli“, istakao je Hiršer i dodao:

Povezano

Danas sam u novinama video slike sa Kristalnim globusom tokom proteklih osam godina i to me je nasmejalo. Marsel iz 2012. se promenio i više ne postoji. Toliko sam naučio tokom ovih godina, napredovao sam. Iznad svega, želim da se zahvalim svim svojim drugovima, mentorima i sponzorima, koji su me uvek iskreno podsticali da učim i da nikada ne prestanem da saznajem. To je verovatno najvažnija stvar u životu“.

„Nikada ne odustati“ bio je moto vikenda u Kranjskoj gori. Pošto je u subotu šestim mestom u veleslalomu uspeo da osigura svoj osmi Kristalni globus, Marselov zadatak bio je da se fokusira na slalom narednog dana.

To je bilo sve, samo ne lako. Moj energetski nivo je trenutno toliko opao zbog toga što sam postigao svoj cilj. Shodno tome, nije bilo lako ponovo steći motivaciju za nedelju. Ali, uspeo sam. Posle slabe prve vožnje, na kraju sam bio veoma zadovoljan trećim mestom.

Kolika je bila neizvesnost pre ove sezone, toliko je sada zadovoljstvo zbog rezultata i načina na koji je sezona protekla. Započeli smo izuzetno dobro, uspešnije nego u bilo kojoj sezoni do sada. Pre Božića smo imali problema sa podešavanjem opreme. To so su bile posebne okolnosti, u kojima se nismo najbolje snašli. Pošto smo te probleme rešili početkom januara, stvari su ponovo glatko tekle. Sve u svemu, ovo je strašna sezona koja još nije gotova“.

Ipak, i pored euforije, Austrijanac je svestan sam onoga što je drugima teško razumljivo.

Ogromne su energija i snaga koje ulažem u svaku sezonu, ali i poteškoće, da bi se postiglo ono što smo mi ostvarili u poslednjih sedam sezona. Zaista sve to osećam na kraju svake sezone“.

Finalne ovosezonske trke biće održane u Soldeu od od 13. do 17. marta.

Pošto sam upravo osvojio veleslalom, slalom i ukupan poredak Svetskog kupa ove sezone, jedno pitanje ostaje: sa kojim ciljevima ću ući u finalne trke sezone u Soldeu? Odgovor je: sa velikim umorom i još jednim pitanjem na umu: Kako ću uspeti da mobilišem svoje snage još jednom, kako bih četiri puta nastupio u Andori? Videćemo…