Hiršer: Ide li mi se u teretanu? U ovom momentu ne

Alpsko skijanje 17. mar. 201914:49 > 14:50
Podeli:
Alexis Boichard/Agence Zoom Getty Images Sport

Austrijanac Marsel Hiršer završio je sezonu sa osvojenim titulama u Svetskom kupu u generalnom plasmanu, slalomu i veleslalomu. Ipak, iskusni skijaš najavio je da bi time mogao da završi karijeru.

Na završnim trkama sezone u Soldeu Hiršer je zauzeo šesto mesto u veleslalomu i tek 14. u slalomu. Ti rezultati nisu uticali na njegovu poziciju na rang listama, pošto je prethodno već obezbedio Globuse u obe kategorije i generalnom plasmanu.

Ipak, posle trke u veleslalomu Austrijanac je nagovestio da bi mogao da završi karijeru.

„Bila je ovo odlična sezona, iako nije bilo previše zanimljivo u Soldeu“, kazao je Hiršer. „Hoću li nastaviti? To je odluka koja zavisi od toga koliko ću se brzo oporaviti. Moram da sačekam i vidim kako će moje telo reagovati, hoću li želeti da radim istim intenzitetom. Da li mi se sada ide u teretanu? Ne baš. Ali možda hoće za dve nedelje.“

Austrijanac je u karijeri osvojio 20 titula u karijeri u Svetskom kupu – osam u generalnom plasmanu i po šest u slalomu i veleslaomu.

Više o nastavku karijere legendarnog Hiršera moglo bi se znati naredne sedmice, kada je već zakazao dve pres konferencije.