Hiršer: Nisam siguran da li je pravi trenutak za kraj

Alpsko skijanje 19. mar. 201921:30 > 21:34
Podeli:
Getty images/Christophe Pallot/Agence Zoom

Novopečeni osmostruki osvajač Kristalnog globusa Marsel Hiršer još nije doneo odluku koja se tiče njegove budućnosti.

Posle izuzetno uspešne sezone, u kojoj je osvojio male Kristalne globuse u slalomu i velelslalomu, trijumfovao u ukupnom poretku Svetskog kupa i postao svetski šampion u slalomu, Hiršer još nije siguran u kom pravcu će njegova karijera otići.

Nažalost, moram da vas razočaram, još ne mogu da kažem šta će se desiti. Nije prošlo ni 48 časova od kraja sezone. Neću previše razmišljati, ali bi bilo lepo da imam malo više od dva dana“, istakao je Hiršer na jednom sponzorskom događaju, dodavši da je veoma umoran.

Odlučujući faktor pri donošenju doluke biće brzina kojom će se oporaviti.

„Već 10 godina sam u Svetskom kupu. Želim da vidim kako ću dočekati leto i da li ću mentalno i fizički uopšte bitiu stanju da iznesem još jednu sezonu“.

https://twitter.com/WolfiAltrichter/status/1108098017960304641

Najbolji skijaš današnjice svestan je činjenice da budućnost celog njegovog tima, inače prilično brojnog, zavisi od njegove odluke.

Prošla godina je bila najbolji momenat za kraj karijere. Ipak, još jedna sezona je dobro prošla. Zbog toga se nadam da neću propustiti pravi trenutak. Radost zbog trkanja je i dalje tu, rado to činim. Ali, cela fama koja je sastavni deo takmičenja mi se više ne dopada“.

Hiršer, koji je 2007. imao svoj debi u Svetskom kupu, dvostruki je olimpijski i sedmostruki svetski šampion, a trijumfovao je u ukupno 67 trka Svetskog kupa.