Von Hiršeru: Niko neće oboriti tvoj rekord, prijatelju!

Alpsko skijanje 4. sep. 201922:28 > 22:39
Podeli:
Alexis Boichard/Agence Zoom/Getty Images

Nekadašnja skijašica Lindzi Von i njena aktivna sunarodnica Mikaela Šifrin oprostile su se od najboljeg skijaša na svetu Marsela Hiršera, koji je u sredu objavio da se povlači.

Povezano

Hiršer je na konferenciji za medije u sredu objavio da je odlučio da stavi tačku na blistavu karijeru, ovenčanu osvajanjem osam Kristalnih globusa, po šest malih Kristalnih globusa u slaomu i veleslalomu i 67 pobeda u Svetskom kupu. Više od njega imaju jedino Ingemar Stenmark (86) i Vonova (82).

Ovo je bila teška godina za takmičarsko skijanje. Legendarni Marsel Hiršer je objavio kraj svoje karijere“, istakla je Von i dodala: „Čestitke na sjajnoj karijeri, prijatelju. Čast je takmičiti se u tvojoj eri. Osam titula u ukupnom plasmanu je rekord koji nikada niko neće uspeti da obori! Uživaj u vremenu sa svojom porodicom“.

Šifrin ima oprečna osećaja po pitanju završetka karijere najboljeg austrijskog skijaša.

Čudno je koliko emotivno može da bude reći: ‚Zbogom‘ sportisti koji se povlači, ali sa druge strane uopšte nije neobično. Kada je u pitanju sportista od kojeg ste učili i dobijali inspiraciju celog života. Tada nije čudno“, istakla je prošlogodišnja osvajačica Kristalnog globusa i dodala:

Kada je to sportista koji je sport kojim se bavite popeo na potpuno drugačiji nivo i koji je pokazao da je sve ono što ste mislili da je nemoguće ustvari moguće. Nije čudno kada je to sportista koji je inspirisao generacije mladih koji dolaze da se bore i da u svaki put daju apsolutno najbolje od sebe“.