"Drago mi je jer se povlačim kao šampion, na vrhuncu"

Alpsko skijanje 5. sep. 201921:21 > 21:23
Podeli:
Christophe Pallot/Agence Zoom/Getty Images

Najbolji skijaš sveta Marsel Hiršer, koji je odlučio da posle više od jedne decenije stavi tačku na profesionalnu karijeru, istakao je da je srećan zbog toga što se povlači kao šampion.

Deset godina posle Hermana Majera, austrijska skijaška nacija ‘izgubila’ je još jednog sportistu, koji je alpsko skijanje ‚odveo‘ u sve krajeve sveta, a svojoj zemlji dao pobednički identitet.

Povezano

Austrijanac je posle protekle sezone jednostavno nestao. Na razgovoru koji sa predstavnicima medija tradicionalno ima početkom avgusta, Hiršer je otkrio razlog njegovog nepojavljivanja u javnosti, istakavši da ga je protekla sezona koštala mnogo snage.

On je u sredu, šest nedelja pre početka Svetskog kupa u Zeldenu, stavio tačku na spekulacije, potvrdivši da se povlači.

Pre dve nedelje sam doneo odluku. Drago mi je da je gotovo i da će ubuduće biti mirnije. Ovo više i nije neko iznenađenje i laknulo mi je jer i ja konačno mogu da kažem nešto tim povodom. Sada je poznatno i lakše mi je zbog toga. Dobro je da je završeno“, istakao Marsel i dodao da je već dugo razmišljao o prestanku.

Leto je postalo prekratko da bih imao dovoljno vremena da se regenerišem. Srećan sam jer sam 12 godina skijao na visokom nivou, bez ozbiljnijih povreda. Verujem da sam imao neverovatno mnogo sreće, da na dva zdrava kolena mogu da se vratim kući. Želim da igram fudbal sa svojim sinom, da idem na planinu, da vozim motor. To sve mogu bez poteškoća“, istakao je 30-godišnjak i dodao:

Osim toga, želeo sam da se povučem kao pobednik i zato mislim da je ovo pravi trenutak. Nisam želeo da ga previdim. Sada sam na vrhuncu, a bitno je da se sportista tada povuče i da ode kao šampion. Pametna je odluka to što sam u ovom trenutku završio karijeru. Rado ću je se sećati. Srećan sam zbog svega što sam postigao. Sve bih isto ponovo uradio“.

Svoje prve dane u penziji Hiršer želi da provede na sledeći način:

Naspavaću se i doručkovaću onoliko dugo koliko budem želeo. Sve u svemu, radujem se da ću moći da provodim više vremena radeći one stvari koje su do sada bile podređene profesionalnom sportu“, zaključio je Hiršer.