Majer: Možda se Hiršer vrati, da 'pojuri' rekord

Alpsko skijanje 23. okt. 201922:52 > 23:27
Podeli:
Getty Images/Johannes Simon

Čuveni austrijski skijaš Herman Majer istakao je da razume odluku Marsela Hiršera da stavi tačku na takmičarsku karijeru, ali ne isključuje mogućnost njegovog povratka.

Majer je pre nešto više od deset godina, tačnije 13. oktobra 2009, okončao uspešnu karijeru, a na taj korak se nedavno odlučio i osmostruki osvajač Kristalnog globusa Marsel Hiršer.

Povezano

Marselova karijera zaista je bila pravo zadovoljstvo. Ljudi oko njega starali su se o svemu, on je samo morao da skija, a to je sjajno radio“, istakao je Majer.

On je posle završetka protekle sezone Svetskog kupa imao osećaj da se Hiršer bliži odluci da se povuče. Dva čuvena skijaša proteklog leta su otišla na jedrenje.

Jedrenje je sjajan način da pronađete balans. Još tada mi se učinilo da Marsel deluje pomalo umorno. Mislim da je doneo pravu odluku. Kada neko tako mnogo postigne, teško je tom uspehu pridodati još“, naglasio je Majer.

Ipak, popularni Herminator ne isključuje mogućnost da se Hiršer posle sjajne karijere, u kojoj je pored osam uzastopnih titula Svetskog kupa dva puta postao olimpijski i sedam puta svetski šampion, eventualno nekada vrati trkama.

Relativno je mlad, tako da ne bih isključio mogućnost njegovog povratka. Moguće je da će tokom zime razmisliti o tome. Možda će pokušati da obori rekord po broju pobeda, ko zna. Mislim da bi to moglo da mu bude primamljivo“, zaključio je 46-godišnjak.

Rekord po broju pobeda u Svetskom kupu i dalje drži Ingemar Stenmark, koji ih je upisao 86, Hiršer ima 67, a Majer 54.

Nova sezona najvažnijeg šampionata u alpskom skijanju počeće predstojećeg vikenda u Zeldenu trkama veleslaloma u muškoj i ženskoj konkurenciji, a organizatori najavljuju divno vreme.

https://twitter.com/En24News/status/1184873817765765120