Pantiro: Veći je pritisak od kada nema Marsela

Alpsko skijanje 30. okt. 201919:26 > 19:27
Podeli:
Getty imagesAlexis Boichard/Agence Zoom

Francuski skijaš Aleksi Pantiro istakao je da je na svi skijašima još veći pritisak pošto je Marsel Hiršer odlučio da stavi tačku na igračku karijeru.

Pošto je Hiršer odlučio da se povuče, Pantiro važi za favorita za osvajanje Kristalnog globusa, a taj status opravdao je pobedom u veleslaomu u Zeldenu.

Povezano

Trke na startu sezone u poznatom austrijskom skijalištu bile su otkazane u poslednje dve sezone zbog lošeg vremena, a onu 2016. osvojio je takođe Francuz, pritom pobedivši Hiršera.

Marsel više nije tu, tako da svi mi ostali imamo još više pritiska nego ranije. Ali, naravno da je ovo bio divan start. Imao sam dve solidne vožnje. Zaista je izuzetan osećaj na ovaj način otpočeti sezonu. Jeste da je to dobar start, ali tek je prva trka“, istakao je Pantiro, kojem je to 24. pobeda u Svetskom kupu, a 12. u veleslalomu.

28-godišnjak računa da austrijski skijaši imaju potencijal da ostvare dobre rezultate tokom sezone, iako su u Zeldenu bili prilično slabi.

Sve može da se promeni od jedne do druge trke. Marko Švarc će se uskoro vratiti trkama, a i Manuel Feler skija veoma brzo. Tako da se ne brinem za Austrijance“, zaključio je Pantiro, koji vredno uči nemački jezik.

Sezona u Svetskom će biti nastavljena trkama slaloma u Leviju 23. i 24. novembra.