Dresen slavio u Lejk Luizu na povratku posle povrede

Alpsko skijanje 30. nov. 201921:49 > 21:51
Podeli:
Christophe Pallot/Agence Zoom/Getty Images

Nemački skijaš Tomas Dresen trijumfovao je na prvom spustu sezone koji je u okviru Svetskog kupa održan u kanadskom Lejk Luizu, i to na povratku na stazu, pošto zbog povrede kolena nije skijao od prošlog decembra.

Dresen je u tom ski centru došao do treće pobede u karijeri, ujedno treće u istoj disciplini, u vremenu od 1:46.81 minuta. Drugo mesto, sa samo dve stotinke zaostatka, zauzeo je Italijan Dominik Pariz, dok je treći bio Karlo Janka iz Švajcarske, koji je bio 26 stotih delova sekunde dalje.

Povezano

Pariz je bio taj koji se ustalio u vođstvu pre nego što su na red došli glavni kandidati za pobedu, među kojima su bili Dresen, Ćetil Jansrud iz Norveške i Austrijanac Matijas Majer. Nemački skijaš je jedini od njih uspeo da ga ugrozi, dok su ostali redom gubili mnogo vremena.

Na kraju je najbolju trojicu pratio Švajcarac Beat Fojc, ispred Majera, sunarodnika Maura Kavicela i još jednog austrijskog skijaša Vinsenta Krihmajra. Jansrud je morao da se zadovolji osmim mestom, a među prvih deset našli su se i Adrijen Teo iz Francuske i Amerikanac Stiven Najman.

Takmičenje u Lejk Luizu nastavlja se u nedelju prvim superveleslalomom sezone.