Iznenađenje u Alta Badiji – prvenac Vindingstada

Alpsko skijanje 23. dec 201920:21 > 20:23
Alexis Boichard/Agence Zoom/Getty Images

Norveški skijaš Rasmus Vindingstad došao je do prve pobede u karijeri pošto je slavio u paralelnom veleslalomu koji je održan u italijanskoj Alta Badiji.

Vindingstad je pre ponedeljka samo jednom bio na podijumu u Svetskom kupu, i to u martu ove godine u Kranjskoj Gori, kada je bio drugi u veleslalomu.

U velikom finalu, 26-godišnji Norvežanin je pobedio Nemca Štefana Luica, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Roland Lajtinger iz Austrije.

Norvežani su činili polovinu četvrtfinalista, ali je na kraju Vindingstad jedini stigao do podijuma, pošto je Lajtinger u borbi za treće mesto bio bolji od Leifa Haugen-Nestvolda.

Peto mesto zauzeo je još jedan Norvežanin Lukas Broten, ispred Šveđanina Matijasa Rengrena, sunarodnika Henrika Kristofersena i Žistina Mirisijea iz Švajcarske.

Od skijaša iz regiona, Slovenac Žan Kranjec je imao najbolji plasman, pošto je zauzeo 17. mesto, dok je Filip Zubčić iz Hrvatske bio 24. Drugi slovenački skijaš Stefan Hadalin se našao šest pozicija iza Zubčića.

Kristofersen na čelu generalnog plasmana sada ima 379 bodova, 67 više od Vinsenta Krihmajra iz Austrije.

Svetski kup se nastavlja u subotu spustom u italijanskom Bormiju.