Dvostruki trijumf Šifrinove u Lijencu

Alpsko skijanje 29. dec 201914:44 > 14:46
Hans Bezard/Agence Zoom/Getty Images

Američka skijašica Mikaela Šifrin ostvarila je drugu pobedu za dva dana, pošto je posle veleslaloma slavila i u slalomu u austrijskom Lijencu u okviru Svetskog kupa.

Šifrinova je do trijumfa došla ukupnim vremenom od 1:48.89 minuta, sa 61 stotinkom prednosti u odnosu na Petru Vlhovu iz Slovačke. Treća je bila Švajcarkinja Mišel Gisin, koja je bila više od jedne i po sekunde iza aktuelne osvajačice Svetskog kupa.

Posle prve vožnje Amerikanka je bila 26 stotinki ispred Vlhove, a treće vreme imala je Nina Haver-Leset iz Norveške, dok je Gisinova bila osma. Švajcarkinja je ozbiljno napredovala sjajnom drugom vožnjom, sa čela je odmah potom uspela da je pomeri sunarodnica Vendi Holdener, ali je nekoliko trenutaka kasnije ustanovljeno da je promašila kapiju, pa je diskvalifikovana.

Skijašice koje su sledile nisu mogle da priprete Gisinovoj, posebno ne Haver-Lesetova, koja je napravila niz grešaka, pa je Švajcarkinja stigla do prvog podijuma u slalomu. Vlhova je odskijala odlično, napravila je veliku razliku, ali je Šifrinova bila još bolja i zasluženo je upisala 64. pobedu u karijeri.

Najbolje tri sledila je austrijska skijašica Katarina Linsberger, ispred dve Nemice Kristine Akerman i Lene Dir, dok je sedma bila Alin Danio iz Švajcarske. Prvih deset kompletirale su Norvežanka Mina First Holtman, Lorenc Sen Žermen iz Kanade i Slovenka Meta Horvat.

Šifrinova na čelu generalnog plasmana iam 746 bodova, 295 više od Federike Brinjone iz Italije, dok je Vlhova treća sa 413. U poretku slaloma, Amerikanka je takođe vodeća sa maksimalnih 300 bodova, a prati je Vlhova sa 160.

Svetski kup se nastavlja u subotu slalomom na zagrebačkom Sljemenu.