Pantiro slavio u Garmišu, Zubčić četvrti, Kranjec peti

Alpsko skijanje 2. feb 202014:57 > 15:00
Podeli:
Daniel Kopatsch/Getty Images

Francuski skijaš Aleksi Pantiro trijumfovao je na petom veleslalomu sezone koji je u okviru Svetskog kupa održan u nemačkom Garmiš-Partenkirhenu.

Pantiro je tako došao do četvrtu pobedu ove sezone, a 27. u karijeri, ukupnim vremenom od 2:03.10 minuta, sa 16 stotinki prednosti u odnosu na Loika Mejlara iz Švajcarske. Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao se Norvežanin Leif Kristijan Nestvold-Haugen, koji je bio 24 stota dela sekunde iza pobednika.

Najbolju trojicu sledio je Hrvat Filip Zubčić, dok je peti bio Žan Kranjec, dve pozicije ispred vodećeg u generalnom plasmanu Henrika Kristofersena.

Pantiro je slavio zahvaljujući odličnoj drugoj vožnji, pošto je prvu završio na četvrtom mestu, 18 stotinki iza Mejlara, dok je Kristofersen bio odmah iza. Francuski skijaš je bio sjajan u drugoj seriji, posle koje niko nije uspeo da ga nadmaši, a upravo Kristofersen je najviše izgubio.

Zubčić je na kraju bio 35 stotinki iza Pantiroa, a 17 stotih delova sekundi ispred Kranjeca, dok je šesti bio Norvežanin Aleksander Omot Ćilde. Kristofersena su sledili Viktor Mifa-Žande iz Francuske, Nemac Štean Luic i Đino Kavicel iz Švajcarske.

Kristofersen na čelu generalnog plasmana ima 877 bodova, 55 više od Pantiroa, dok je Ćilde treći sa 820.

Svetski kup se nastavlja narednog vikenda u Šamoniju, gde su na programu slalom i paralelni veleslalom.