Zbog očeve smrti Šifrinova propušta Svetski kup

Alpsko skijanje 4. feb. 202015:27 > 15:32
Podeli:
Getty Images/Giovanni Auletta/Agence Zoom

Potpuno neočekivano, kako je potvrđeno na Fejsbuk stranici Mikaele Šifrin, u nedelju je preminuo otac sjajne skijašice, Džef Šifrin. Tim povodom, PR služba najbolje svetske skijašice, objavila je tekst, kojeg su potpisali Mikaela i njena porodica.

Našoj porodici je slomljeno srce zbog neočekivane smrti dobrog, velikodušnog, obzirnog i divnog oca Džefa. Bio je naša planina, naš okean, naše jutro, srce, duša, naše sve. Naučio nas je toliko neprocenjivih lekcija, ali iznad svega, naučio nas je nekim zlatnim pravilima: da budemo fini i da mislimo svojom glavom. To je nešto što ćemo nositi sa sobom zauvek. Bio je stub porodice i strašno će nam nedostajati. Hvala Vam, iz dubine duše, što poštujete privatnost naše porodice dok žalimo u ovom nezamislivom i teškom trenutku za sve nas”, stoji u saopštenju.

Džef Šifrin (65) je bio jedan od najboljih anesteziologa u Sjedinjenim Američkim Državama. Radio je u najprestižnijoj klinici sportske medicine u Vejlu (Kolorado), u kojoj su operisane mnoge svetske zvezde.

Sa suprugom Ejlen, dugi niz godina snažno je podržavao uspon svoje ćerke u skijanju. Nedavno je uzeo odmor, kako bi prisustvovao trkama u Banskom, na kojima je Mikaela zabeležila dve pobede.

Još uvek se ne znaju uzroci smrti Džefa Šifrina, ali je na web-stranici „Ski racing” objavljeno da je preminuo iznenada, u svom domu.

Mikaela je nedavno propustila trke u Sočiju, a danas je potvrđeno da će odsustvovati i sa vikenda u Garmišpartkenkirhenu, gde su u subotu i nedelju na programu trke u spustu i superveleslalomu. Postavlja se pitanje da li će se Amerikanka pojaviti u Mariboru, 15. i 16. februara.

Trenutno je vodeća u generalnom plasmanu Svetskog kupa sa 270 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Italijanku Federiku Brinjone.