Robinsonova slavila, Hrovat treća na svom terenu

Alpsko skijanje 15. feb 202014:06 > 14:08
Stanko Gruden/Agence Zoom/Getty Images

Novozelandska skijašica Alis Robinson trijumfovala je na šestom veleslalomu ovogodišnjeg Svetskog kupa koji je održan u Kranjskoj Gori, u Sloveniji.

Robinsonova je tako upisala drugu pobedu ove sezone, tokom koje je za sada skijala samo na osam trka, a ujedno i u karijeri. Ona je u cilju imala vreme od 1:54.32 minuta i za 34 stotinke je nadmašila Petru Vlhovu iz Slovačke.

Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našle su se domaća skijašica Meta Hrovat i Švajcarkinja Vendi Holdener, koje su imale identične vreme i bile su više od sekunde iza pobednice. Za Metu je to drugi podijum u karijeri, prvi posle više od dve godine, a ona je, inače, baš iz Kranjske Gore.

Vlhova je posle prve vožnje imala 24 stotinke prednosti u odnosu na Robinsonovu, dok je Hrovat bila treća sa 77 stotih delova sekunde zaostatka. Holdenerova je pratila najbolje tri i za jednu stotinku je sa čelne pozicije pomerila Martu Basino iz Italije, da bi se slovenačka skijašica izjednačila sa njom. Vlhova nije imala mnogo problema da nadmaši njih dve, ali je Novozelanđanka na kraju odskijala sjajno i zasluženo slavila.

Basino je bila peta, ispred još jedne Slovenke Tine Robnik, Mišel Gisin iz Švajcarske i Italijanka Federika Brinjone. Među prvih deset našle su se i Francuskinja Tesa Vorli i Sara Hektor iz Švedske.

Američka skijašica Mikaela Šifrin, koja se zbog smrti oca trenutno ne takmiči, na čelu generalnog plasmana ima 1.225 bodova, a prate je Brinjone sa 1.112 i Vlhova sa 971. U poretku veleslaloma vodi Italijanka sa 407 bodova, ispred Vlhove sa 333.

Takmičenje u Kranjskoj Gori se nastavlja u nedelju trkom u slalomu.