Tina Vajrater završila karijeru u 30. godini

Alpsko skijanje 26. mar. 20209:22 > 9:27
Podeli:
By: Francis Bompard/Agence Zoom

Osvajačica dva Mala kristalna globusa u superveleslalomu, 30-godišnja skijašica iz Lihtenštajna Tina Vajrater u sredu je objavila da je završila takmičarsku karijeru, 14 i po godina nakon prvog nastupa u austrijskom Zeldenu.

Ćerka skijaških legendi Hani Vencel i Austrijanca Hartija Vajratera želela je da se oprosti na finalu Svetskog kupa u italijanskoj Kortini d’Ampeco.

Zbog poznate situacije sa koronavirusom i nešto ranijeg prekida sezone, ispostavilo se da je Tina takmičarski oproštaj imala 29. februara u italijanskom La Tuleu, gde je osvojila 14. mesto u svojoj omiljenoj disciplini superveleslalomu.

Povezano

Bila je to njena 222. trka u Svetskom kupu, u kojem je ostvarila devet pobeda, uz ukupno 41 pobednički podijum.

Od devet trijumfa, Vajrater je sedam ostvarila u popularnom superdžiju, a po jednom je slavila u spustu i veleslalomu. Poslednju pobedu ostvarila je u superveleslalomu 2018. u švajcarskoj Kran Montani, a na pobedničkom postolju je zadnji put stajala 2019. u italijanskoj Kortini d’Ampeco, kad je osvojila drugo mesto, takođe u superdžiju.

Sve ima svoj kraj, pa tako i moja skijaška karijera. Neizmerno sam uživala na takmičenjima, zato sam zahvalna mom sportu. Za sve ono što sam danas, zaslužno je skijanje”, izjavila je osvajačica bronzanog odličja na Olimpijskim igrama 2018, te svetska vicešampionka iz 2017. u superveleslalomu.