Šifrin: Najstresniji period života, ne očekujem mnogo

Alpsko skijanje 20. nov. 202016:52 > 17:00
Podeli:
Christophe Pallot/Agence Zoom, Getty Images Sport

Dvostruka olimpijska šampionka Mikaela Šifrin vratiće se Svetskom kupu posle odsustva dugog čak 300 dana zbog smrti oca, a pred takmičenje u finskom Leviju, fantastična Amerikanka rekla je da su joj očekivanja veoma niska.

Svetski kup u alpskom skijanju otvorio je sezonu u Zeldenu, ali Šifrin je to takmičenje propustila, pa će započeti sezonu u Leviju u subotu 21. novembra.

Povezano

Nadam se da će ovo biti jedno pozitivno iskustvo. Kada to kažem, to ne znači ‘nadam se da ću pobediti’, već više da se nadam da ću uživati u skijanju. Nadam se da će mi to biti pokretačka snaga. Nisam imala osećaj da je pauza baš toliko duga. Proleće, leto, jesen – bio je ovo najstresniji period mog života”, izjavila je 25-godišnja Mikaela Šifrin.

Nisam mnogo trenirala od povrede leđa. Skratili smo treninge na samo jedan sat dnevno. Trudim se da mi očekivanja budu veoma niska, ali su moji standardi sada visoki. Želim da budem dobra, da budem brza. Videćemo”, rekla je Amerikanka, koja ima 43 pobede u slalomu, više od bilo kog skijaša ili skijašice u istoriji sporta.