Duplo slavlje Vlhove u Leviju

Alpsko skijanje 22. nov. 202014:20 > 14:29
Podeli:
Jussi Nukari/Lehtikuva via REUTERS

Petra Vlhova nastavlja da briljira. Slovakinja je ostvarila i drugu pobedu u dva dana u slalomu u finskom Leviju. Druga je bila Švajcarkinja Gizin, a treća Austrijanka Linzberger.

Posle prve vožnje na prvom mestu sa identičnim vremenom su bili Vlhova i Gizin. Sjajnu trku na drugoj stazi imala je Katarina Linsberger, peta nakon prve trke. Uspela je da preskoči favorizovane Vendi Holdener i Mikaelu Šifrin.

Povezano

Držala je prvo mesto, sve dok se niz stazu nije spustila Vlhova. Imala je 57 stotinki prednosti u odnosu na Linzberger posle prve vožnje. Izgubila je u drugoj samo sedam stotih delova sekunde i sa pola sekunde zasela na prvo mesto.

Gizin je poslednja izašla na stazu. Solidno je vozila, međutim na svim prolazima je imala minus u odnosu na Vlhove. Na kraju je završila sa 31 stotinkom zaostatka iza Slovakinje. Vlhova je stigla do pete vezane pobede u Svetskom kupu u slalomu.

Trudila sam se da odvezem što je bolje moguće. Posebno sam zadovoljna drugom vožnjom. Morala sam da rizikujem, jer su sve devojke bile sjajne. Hvala mom timu, koji je uradio sjajan posao“, rekla je Vlhova.

Slovakinja je vodeća u poretku slaloma sa maksimalnih 200 bodova. Prate je Mikaela Šifrin i Mišel Gizin sa 125, dok talentovana Linzberger ima 120. U generalnom plasmanu Vlhova je takođe prva sa 260 bodova, ispred Mišel Gizin (175) i Mikaele Šifrin (125).

Rezultati – slalom: 1. Vlhova (Slovačka) 1:49,05, 2. Gizin (Švajcarska) + 0,31, 3. Linzberger (Austrija) +0,50, 4. Holdener (Švajcarska) +0,79, 5. Šifrin (SAD) + 0,93…