Vlhova: Trenutno sam najbolja, ali mogu i da izgubim

Alpsko skijanje 23. nov. 20209:46 > 9:52
Podeli:
Getty images/Christophe Pallot/Agence Zoom

Petra Vlhova iz finskog Levija nosi dve pobede, čak 200 bodova i dva irvasa, koji po tradiciji pripadaju pobednicima.

Nakon velikog slavlja u dramatičnom drugom slalomu sezone, objašnjavala je novinarima zašto je uzviknula „tu je”, po ulasku u cilj, pošto je znala da će sa starta tek krenuti sjajna Švajcarkinja Mišel Gizin.

Praktično, tek u četvrtoj vožnji u prethodna dva dana, dobila sam onaj najbolji osećaj na skijama. Posle prve trke bile su male razlike. Shvatila sam da druge devojke skijaju odlično i da ću morati malo više da rizikujem, ako želim da pobedim. Osećala sam pritisak. Na kraju sam bila srećna što sam drugu vožnju odskijala jako dobro, od starta do cilja, sa malim brojem grešaka. Priznajem, zaplakala sam u cilju”, dodala je Vlhova, koja je na najbolji način započela odbranu titule u slalomu.

Povezano

Svoje reči u cilju „tu je”, dodatno je objasnila.

Bila sam srećna što je još jedan podijum tu i što sam potvrdila svoju vodeću poziciju. U isto vreme, verovala sam da ću pobediti Mišel, šta god se dogodilo.

Tek kad je sve završeno, Petra je shvatila da je ostvarila i petu uzastopnu pobedu u slalomu, čime je izjednačila rekord Marliz Šild:

Osećaj je dobar, ali iskreno, ne pratim statistiku preterano, želim samo da se fokusiram na svoje skijanje. Posle ovog vikenda, znam da sam najbrža i logično je da raste moje samopouzdanje. Međutim, nisam u oblacima, čvrsto sam na zemlji. Jasno mi je da već u narednoj trci mogu da izgubim”, zaključila je Vlhova, koja je posle 16. trijumfa u karijeri, privatnim čarter letom, kojeg je organizovala kompanija „Najk”, odletela za Austriju, jer već u četvrtak u Lehu ima novu priliku da pobedi u Svetskom kupu, u trci paralel-veleslaloma.