Garmiš-Partenkirhen: Parisu trijumf u spustu

Alpsko skijanje 5. feb 202114:02 > 16:432 komentara
Podeli:
Alexis Boichard/Agence Zoom/Getty Images

Italijan Dominik Paris trijumfovao je na spustu u nemačkom Garmiš-Partenkirhenu, uz vreme od 1:33.81, i upisao prvu pobedu u ovosezonskom Svetskom kupu, a 19. u karijeri.

Italijan je iza sebe ostavio Švajcarca Beata Fojca, koji je zaostao 37 stotinki, dok je na trećoj poziciji bio Austrijanac Matijas Majer sa četiri desetinke u plusu.

Još jedan Austrijanac, iskusni Maks Franc završio je kao četvrtoplasirani (+0.42), na petom mestu bio je veteran iz Italije, Kristof Inerhofer sa 0.72 zaostatka za pobednikom, dok je šesti Švajcarac Karlo Janka sa +1.02.

Do desetog mesta plasirali su se još Trevis Ganong, Marko Odermat, Danijel Hemetsberger i Joan Klari.

Dve spusta pre kraja Fojc vodi u generalnom plasmanu sa 406 bodova, drugoplasirani je Majer sa 358, a trećeplasirani Paris sa 288.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa vodeći je Francuz Aleksi Panturo sa 924 boda, drugoplasirani Austrijanac Marko Švarc ima 666, a trećeplasirani Švajcarac Marko Odermat 639 bodova.

U subotu je na programu superveleslalom u Garmišpartenkirhenu, poslednja trka pred početak 46. Svetskog prvenstva u Kortini D’Ampeco, koje startuje u ponedeljak, kombinacijom u ženskoj konkurenciji.

Komentari

Vaš komentar