Holivudska priča Aleksija Pantiroa: Hiršer me inspiriše

Alpsko skijanje 1. apr. 202119:03 > 19:07
Podeli:
Aleksi Pantiro
Photo by Christophe Pallot/Agence Zoom/Getty Images

Francuski skijaš Aleksi Pantiro nedavno je osvojio veliki Kristalni globus u Svetskom kupu, a istog dana u Lencerhajdeu osigurao je i titulu u veleslalomu.

Da stvar bude još bolja, to je Pantiro učinio na svoj 30. rođendan.

„Deluje stvarno kao holivudski film, za koji bi svi rekli da to nije moguće u životu. Onda sam osvojio i mali Kristalni globus veleslaloma, što je takođe veliko dostignuće. Sve to na rođendan“, kaže Pantiro u intervjuu za rebull.com.

Nije bilo burnog slavlja, večera s timom tog dana, ali Aleksi planira da ode na odmor sa suprugom, na ronjenje.

Prvi prvak iz Francuske od 1997.

Daniel Kopatsch/Getty Images

Pre ove sezone, Francuz je nekoliko puta bio bio nadomak najvećeg uspeha – dvaput je bio drugi, a triput treći u generalnom plasmanu.

„Jeste bilo sumnji. Mada, s druge strane, nekad je i razlika između mene i onog ispred bila jako velika. U poslednje tri sezone sam napredovao, postajao bolji, i ove se konačno dogodilo. Jako sam srećan“.

Povezane vesti

Poslednji Francuz koji je osvojio veliki Kristalni globus bio je Lik Alfan, 1997. godine.

„On mi je takođe slao dosta poruka. Sjajan je, u prošlosti me je uvek podržavao, a još više ove godine“.

Pantiro je ubedljivo vodio, a najozbiljniji konkurent bio mu je Marko Odermat, koji je blistao u drugom delu sezone.

„Nije imao šta da izgubi, ludo brzo je vozio, bio je oslobođen. Stavio je veliki pritisak na mene i biće jedno od najvećih imena u budućnosti“.

Učio sam gubeći od Hiršera

Alain Grosclaude/Agence Zoom/Getty Images

Trofej će se nalaziti na recepciji porodičnog hotela u Kurševelu, a Pantiro ističe da se njime neće zadovoljiti i da inspiraciju pronalazi u Marselu Hiršeru, osmostrukom šampionu.

„Mnogo godina sam se takmičio s njim. Ostvarivao sam mnogo pobeda, ali on ihe uvek imao više. Mnogo sam naučio od Hiršera, tako sam i napredovao i učio kao sportista. Ova titula skida pritisak sa mene, na nekom nivou će mi biti lakše, više neću imati tu opsesiju. Predstoje nam lepe godine“, zaključuje Pantiro.

Komentari

Vaš komentar