Katarina napokon, Vlhova jedva završila, sledi vikend odluke

Alpsko skijanje 13. mar. 202115:33 > 18:50
Podeli:
Petra Vlhova
Photo by Jonas Ericsson/Agence Zoom/Getty Images

U subotu je na programu bila trka Svetskog kupa u slalomu u ženskoj konkurenciji, a slavila je Austrijanka Katarina Linsberger u vremenu 1:47.93 ispred legendarne Amerikanke Mikaele Šifrin i Švajcarkinje Vendi Holdener.

Slovakinja Petra Vlhova mogla je da izbori Mali kristalni globus u slalomu, ali je završila tek na osmoj poziciji, nakon što je u prvoj vožnji jedva ostala na skijama. To je najgori plasman za Vlhovu još od 2019. godine.

Linsberger, 23-godišnjakinja koja je aktuelna svetska šampionka u slalomu, bila je druga posle prve vožnje, ali je maestralnom drugom stigla do svoje prve pobede u Svetskom kupu, i to nakon što je prethodno čak devet puta bila na podijumu.

Šifrin nije uspela da zadrži vođstvo iz prve vožnje i na kraju je zaostajala 72 stotinke za Austrijankom, to je 103. plasman na podijum u karijeri za Mikaelu koja je proslavila 26. rođendan.

Holdener je 41. put na podijumu, a za pobednicom je zaostajala 1,65 sekundi.

Čeka nas uzbudljiv poslednji vikend, poslednja trka slaloma u sezoni na programu je 21. marta u Lenzerhajdeu – trenutno je Vlhova prva u plasmanu sa 612 bodova, Linsberger ima 590, a Šifrin 575. Vlhova će obezbediti Mali globus ako bude prva ili druga.

U generalnom plasmanu Vlhova je i uvećala vođstvo na 96 bodova u odnosu na Laru Gut-Behrami, koja ne vozi slalome. Treća je Mišel Gizin sa 1.025 bodova, a poslednjeg vikenda – osim spomenutog slaloma – voze se i spust, superdži i veleslalom.

Komentari

Vaš komentar