Krihmajer do devete pobede, Fojcu 40. postolje u karijeri

REUTERS/Leonhard Foeger

Austrijski skijaš Vinsent Krihmajer, aktuelni svetski prvak u spustu i superveleslalomu, u subotu je stigao do svoje devete pobede Svetskom kupu, a treće u spustu, slavljem na domaćoj stazi Zalbah - Hinterglem.

Bio je to sedmi i pretposlednji spust za muškarce, a Krihmajer je postavio vreme 1:53.07, koje nijedan od skijaša nije uspeo da nadmaši.

Najviše mu se približio vodeći u spustu u Svetskom kupu Švajcarac Beat Fojc, koji je za Austrijancem zaostao 17 stotinki. Fojc je tako stigao do svog 40. postolja u spustu u Svetskom kupu.

Treće mesto osvojio je još jedan Austrijanac Matijas Majer koji je za sunarodnikom zaostao 27 stotinki.

Ishod pretposlednjeg spusta u sezoni ide na ruku Fojcu, koji se približio četvrtom uzastopnom Malom kristalnom globusu. Uoči finala Svetskog kupa u Lencerhajdu Fojc ima 68 bodova prednosti pred drugoplasiranim Matijasom Majerom, jedinim koji još konkuriše za prvo mesto.

Finale na stazi u Švajcarskoj na program u je od 15. do 21. marta.

U generalnom plasmanu za Veliki kristalni globuc Švajcarac Marko Odermat osvajanjem petog mesta smanjio je zaostatak za vodećim Francuzom Aleksi Panturoom na 165 bodova.

U nedelju u Zalbah-Hinterglamu na rasporedu je pretposlednji superveleslalom u sezoni, uoči kojeg Vinsent Krihmajer ima 101 bod prednosti ispred sunarodnika Matijasa Majera. Nova pobeda donela bi mu prvi Mali kristalni globus u karijeri.

Komentari

Vaš komentar