Moćna Katarina, 11. medalja Šifrin, Andreja Slokar blistala

Alpsko skijanje 20. feb. 202114:37
Podeli:
Katarina Linzberger
Photo by Francis Bompard/Agence Zoom/Getty Images

Austrijska skijašica Katarina Linzberger (23) nova je svetska prvakinja u slalomu, pošto je bila najbrža u vremenu 1:39.50. To je ukupno 299. medalja za Austriju na šampionatima sveta, a Linzberger je prva Austrijanka pobednica u slalomu od Marlis Šild 2011.

Linzberger je blistala, pošto je bila najbrža i u prvoj i u drugoj vožnji, a to joj je treća medalja na Svetskom prvenstvu u Kortini D’Ampeco, posle zlata u paralelslalomu i bronze u veleslalomu.

„Ako nešto jako želite, univerzum će vas nagraditi“, parafrazirala je Paula Koelja uzbuđena Linzberger u svojoj izjavi posle trke dodavši da je veoma srećna i da je zahvalna celom svom timu.

Sa jednom sekundom zaostatka druga je bila Petra Vlhova, to je 25-godišnjoj Čehinji ukupno šesta medalja na svetskim prvenstvima, a druga na ovom šampionatu posle srebre u kombinaciji.

Amerikanka Mikaela Šifrin završila je na trećoj poziciji sa 1,98 sekundi zaostatka u odnosu na pobednicu – to je za 25-godišnjakinju ukupno 11. medalja na svetskim prvenstvima i četvrta u Kortini D’Ampeco (zlato u kombinaciji).

Švajcarkinja Vendi Holdener bila je četvtrta sa 36 stotinki zaostatka u odnosu na Šifrin, a Mišel Gizin nije završila prvu vožnju.

Fantastična je bila 23-godišnja Slovenka Andreja Slokar – 17. posle prve vožnje, u drugoj je blistala i na kraju je završila na petoj poziciji. Obrnuto je bilo sa Anom Bucik – peta posle prve vožnje, završila je na devetoj poziciji. Hrvatica Leona Popović bila je 21. sa 4,66 sekundi zaostatka u odnosu na prvakinju.

Komentari

Vaš komentar